Kinderen zitten vol emoties. En waar het ene kind als vanzelf leert omgaan met al die verschillende gevoelens en emoties, zo laat een ander kind zich regelmatig overspoelen waardoor het zich machteloos voelt en niet weet hoe het hiermee om moet gaan. En juist deze kinderen krijgen vaak negatieve reacties wat hen niet echt helpt om te léren omgaan met emoties. En dat is wat kinderen te doen hebben; ze moeten nog leren omgaan met emoties en het is onze taak als opvoeder ze daarbij te helpen en ondersteunen.
Weet jij soms ook niet meer hoe je nou het beste kunt reageren op al die emoties? Lijkt jouw aanpak soms alleen maar averechts te werken? Wil jij concrete tips en handvatten, zodat jij als ouder of opvoeder het kind kunt helpen bij het opgroeien tot een gelukkige, evenwichtige volwassene die stevig op eigen benen staat?
Emoties horen bij ons als mens. Zo alledaags maar ook soms oh zo lastig. Daar waar we het normaal vinden dat een kind moet leren lopen, leren praten, netjes leren eten, vergeten we vaak dat een kind ook moet leren omgaan met emoties.
Wat ga je leren?
In de eerste bijeenkomst stel ik mezelf voor en maken we kennis met elkaar. We doen dit middels een leuke werkvorm.
Daarna zullen we wat voorkennis ophalen. Wat weet jij nou echt van emoties? We gaan kennismaken met de basisemoties. Welke zijn dat en hoe kun je deze herkennen?
Als we dit hebben gedaan, zullen we overgaan tot het thema van de eerste avond, namelijk: de emotie BOOS.
Je leert tijdens deze eerste avond een aantal praktische tools en handvatten om met jullie boze kind om te kunnen gaan.
In de tweede bijeenkomst blikken we terug op de eerste bijeenkomst over de emotie boos. Het is fijn om als ouder ervaringen met elkaar uit te wisselen. Waarschijnlijk ben je als ouder al flink aan de slag gegaan met de tips. Dit is het moment om even ervaringen met elkaar uit te wisselen. De rest van de workshop zal in teken staan van de emotie BANG. We zullen middels verschillende werkvormen met deze emotie aan de slag gaan. Deze kun je thuis gelijk met jullie kind uitproberen.
Je leert over angst bij kinderen en je gaat weer naar huis vol inspiratie en tips om uit te proberen.
In de derde bijeenkomst maken we een terugkoppeling naar de bijeenkomst over de emotie bang, daarna zullen we door middel van verschillende werkvormen stilstaan bij de emotie BEDROEFD en sluiten we de bijeenkomst af met de emotie BLIJ.
Je leert in deze laatste bijeenkomst over de functie van verdriet, omgaan met teleurstellingen en rouw.
Praktische informatie
De interactieve workshop vindt plaats in kleine groepen van min. 4 tot max. 12 deelnemers.
Wanneer: informeer via info@kinderpraktijkbijlau.nl of kijk in de agenda.
Waar: Zie agenda
Kosten: €95,- p.p. Dit is inclusief BTW, koffie/thee, iets lekkers en 1x “De gids over emoties bij kids” t.w.v. € 9,95.
En je krijgt een gratis hand-out om alle informatie nog eens rustig terug te lezen.
Duur: deze workshop bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2,5 uur.
Voor wie: voor ouders, opvoeders en professionals aan wie de zorg van kinderen is toevertrouwd.
In overleg kan de duur van een workshop ook worden aangepast aan de individuele wensen. Denk aan huiskamerworkshop, informatieavond op bijvoorbeeld scholen, peuterspeelzalen of kinderdagverblijven.
Bijeenkomsten op uw eigen locatie zoals in huiskamer, kantoor, werkplek etc. zijn ook mogelijk. Dan dient er voor minimaal 4 personen betaald te worden. Bent u met minder personen, geen probleem. Echter betaalt u dan voor minimaal 4 personen. Reiskosten zijn in overleg.
Meer info:
Heb je nog vragen, neem dan gerust contact op.